Muziek in het basisonderwijs

Schoolbesturen, leerkrachten, ouders en leerlingen: allemaal zien ze het liefst meer muziek op school. Muziek brengt plezier en ontspanning, en vormt een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van jonge kinderen. De positieve effecten van structureel muziekonderwijs zie je terug in alle schoolprestaties. Leerlingen leren beter praten en omgaan met emoties, ze krijgen meer doorzettingsvermogen en creativiteit. 

Toch ontbreekt het bij veel basisscholen aan een heldere leerlijn voor muziek. Ingehuurde muziekdocenten komen slechts een uurtje per week. En de eigen leerkrachten zijn onzeker, of moeten zoveel doen dat ze niet toekomen aan muziekles. In de praktijk blijkt dat leerkrachten die (weer) enthousiast zijn over muziek en de vaardigheden aangereikt krijgen, meer tijd vrijmaken voor muziekles in de klas.

Investeren in muziekonderwijs?

Investeren in muziekonderwijs betekent: investeren in een vakoverschrijdend, educatief én leuk lesonderdeel. Muziek brengt leerlingen samen. Het helpt ze bovendien bij belangrijke vaardigheden als emotie-regulatie, taalontwikkeling en creativiteit.

Als de eigen leerkrachten muziek kunnen aanbieden wordt het een structureel onderdeel van het schoolplan en dagelijks lesprogramma. Leuk voor de leerkrachten én de leerlingen.

Onze muziekcursus is geen vast lesprogramma.  Alle populaire kinderliedjes zijn mogelijk, evenals Christelijke (kinder)liedjes. De cursus sluit dus altijd aan op voorkeur vanuit de school.

Aanvullend hebben we veel lesmateriaal en video-instructies waarop instructies voor alle akkoorden en bekende kinderliedjes terug gekeken kunnen worden. Je houdt onbeperkt toegang tot al deze materialen. Dit maakt de cursus een waardevolle investering op de lange termijn in de organisatie en haar personeel.

Gitaar In De Klas

CURSUS ‘GITAAR IN DE KLAS’

Een tien weken durend lesprogramma met als doel de basisvaardigheden te leren op de gitaar i.c.m. zang. Groepsgewijs gaan leerkrachten aan de slag met het spelen van akkoorden, ritmes en diverse aanslagtechnieken.

Aan het einde van de cursus zijn de leerkrachten in staat zichzelf en de klas al zingend te begeleiden op de gitaar.

Workshops Gitaar

Workshops Gitaar

Een leuke, leerzame activiteit voor het team en meer muziek binnen de school. Met deze workshop leren leerkrachten in twee uur een kinderliedje spelen op de gitaar.

Het team maakt kennis met de gitaar als veelzijdig instrument en ontdekt hoe leuk het is om zelf muziek te maken. Ook leuk als cadeau en teamactiviteit.