Unieke methode voor basisonderwijs & Kinderopvang

Muziek In Het Onderwijs heeft haar eigen lesmethode ontwikkeld voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Door de focus te leggen op positieve praktijkgerichte lessen brengen wij muziekonderwijs op zoveel mogelijk scholen en kinderopvangorganisaties. 

Volg uw organisatie ons aanbod? Verwacht dan geen boekwerk met theorie of urenlang oefenen op gitaarakkoorden. Er wordt namelijk vooral veel muziek gemaakt! Het lesaanbod is toegankelijk, direct toepasbaar in de praktijk en passend bij kinderen van nu. En, niet onbelangrijk: het is leuk om te doen!

Als aanvulling op de lessen ontvangen de deelnemers per liedje of lesonderdeel uitgebreid videomateriaal. Meespelen met een video en zo liedjes oefenen of toch even dat ene akkoord terugkijken? Het kan allemaal!

Wij willen graag dat ons aanbod voor iedereen een succes is. Daarom is het mogelijk om ook buiten de lessen om contact te hebben met onze docenten.

Onze Uitgangspunten

Plezier

Muziek is leuk. Het brengt verbinding en plezier. Zo volgt het team de cursus of workshop gezamenlijk. Je gaat samen met collega’s muziek maken.

Praktisch

Praktisch toepasbare muziekles

Onze methode is zo opgebouwd dat iedereen kan meedoen, met of zonder ervaring. De lessen sluiten goed aan op de praktijk en zijn eenvoudig te volgen. 

Ambachtelijk

Ambachtelijk muziek maken

Ambachtelijk muziek maken dat is waar wij voor staan. De gitaar is een ideaal instrument om te gebruiken, mede dankzij de veelzijdigheid. Het is ambachtelijk muziek maken: samen zingen onder begeleiding van de gitaar.

Maatwerk

Maatwerk

Om ons aanbod zo nauw mogelijk te laten aansluiten bij de praktijk bieden wij maatwerk. Bij elke organisatie wordt er geinventariseerd welke liedjes er actueel zijn. Dit kan gaan om terugkerende thema’s, vaste liedjes of Christelijke liederen.

Kinderopvang

Waarom Muziek In Het Onderwijs

 

Muziek creëert  verbinding, saamhorigheid, geeft energie en brengt plezier. Muziek In Het Onderwijs werkt met een team docenten die allemaal enthousiast en gepassioneerd zijn door muziek. Dat enthousiasme brengt Muziek In Het Onderwijs graag over basisscholen en kinderopvangorganisaties. Wat juist daar is muziek van grote waarde. Jonge kinderen profiteren volop van goed muziekonderwijs. In hun muzikale, creatieve en emotionele ontwikkeling geeft structurele en geïntegreerde muziekles de kinderen een voorsprong.

Muziek In Het Onderwijs biedt organisaties een duurzaam en waardevol aanbod om invulling te geven aan het muziekbeleid. Hierdoor ontstaat continuïteit en een duidelijke invulling op het gebied van muziekonderwijs. 

Met een unieke, door ons ontwikkelde methode brengen wij muziek naar scholen en kinderopvangcentra. Teams van docenten en pedagogisch medewerkers leren favoriete kinderliedjes begeleiden op de gitaar. De aanpak is laagdrempelig, praktijkgericht en modern. En ook: heel erg leuk! Want wie er lol in heeft, maakt vaker muziek.

Wij zijn pas tevreden als elke deelnemer na afloop vol enthousiasme en zelfvertrouwen de gitaar erbij pakt en een liedje speelt.

Digitaal Platform

Muziek In Het Onderwijs vindt het belangrijk om het onze cursisten zo makkelijk mogelijk te maken. 

Iedere deelnemer krijgt toegang tot ons digitale platform. Hier staan heldere en uitgebreide video’s als aanvulling op de lessen. Hierin wordt de behandelde lesstof nogmaals uitgelegd en kan er worden meegespeeld met oefen video’s.

Daarnaast is het mogelijk om buiten te lessen om contact te hebben met de docent om vragen te stellen.

Alles voor een positief resultaat!

Digitale Ondersteuning