Sint & Kerst Workshop

December is dé muziekmaand bij uitstek. Want zeg nou zelf: Sint en kerst zonder muziek is als een taart zonder slagroom. Of als een feestje zonder slingers.

Muziek maakt blij, zorgt voor ontspanning en maakt herinneringen los (wetenschappelijk bewezen!). De Top 2000 is niet voor niets al jaren het best beluisterde radioprogramma.

Muziek is dan ook onmisbaar op school en de kinderopvang.
Samen zingen of dansen op muziek, zorgt voor plezier en saamhorigheid. Een fijne uitlaatklep in deze toch al drukke periode.

Leer zelf muziek maken!

Het is natuurlijk prima om via Spotify een sint- of kerstliedje in de klas te luisteren. Maar muziek wordt nóg leuker als je het als leerkracht zelf maakt.

 • Je hebt de volle aandacht van de kinderen
 • Je stimuleert de interactie
 • Je ervaart zelf meer plezier en ontspanning
 • Je ontwikkelt je eigen creativiteit
 • Je voelt jezelf een rockster 🙂

 

Over De Workshop

Nu denk je wellicht: een instrument leren spelen kost veel te veel tijd.

Dan hebben wij goed nieuws: met onze Sint & Kerst  leer je samen met je collega’s in 2 uur de basisbeginselen van gitaar spelen. Aan het eind van de workshop kun je meteen je eerste sinterklaas- of kerstliedje ten gehore brengen. Hoe leuk is dat?

 • Leuke en leerzame workshop van 2 uur bij jullie op locatie ,datum in overleg.
 • Samen met collega’s leren zorgt voor extra plezier!
 • Wij brengen voldoende gitaren mee.
 • Unieke lesmethode speciaal voor het basisonderwijs en de kinderopvang.
 • Ervaring met de gitaar is niet nodig.
 • Na de workshop ontvangen alle deelnemers videomateriaal om je gitaar skills verder te verbeteren.
 • €550,- euro per workshop voor 10 deelnemers, uitbreiding van het aantal deelnemers mogelijk.
{

Sinds oktober de cursus gitaarspelen deel 1 mogen volgen via Muziek in het onderwijs. Dit was echt super geregeld! Een locatie in de buurt, laagdrempelig, goede communicatie, juiste informatie voorafgaand aan de cursus, contact via de app mochten er vragen zijn tussen de lessen door. Daarnaast zijn de lessen goed te volgen en bijna gelijk toepasbaar in de klas. Kortom als heel positief ervaren! Ik kijk uit naar deel 2 😃

5
Esther
Leerkracht Basisonderwijs
Reestoeverschool
{

Super leuke en laagdrempelige manier om gitaar te leren spelen! De uitleg is duidelijk en je kunt er meteen mee aan de gang! Een echte aanrader, dus als je nog twijfelt, doen!!!

5
Maaike
Pedagogisch Medewerker
Kinderopvangoragnisatie Kanteel
{

Vanaf oktober heb ik de cursus gitaar in de klas deel 1 mogen volgen via Muziek in het Onderwijs. Ik vond het fantastisch! Het was laagdrempelig en tussendoor konden we via de app vragen stellen als we die hadden. We kregen de lessen op locatie in de buurt wat ideaal was om alles te kunnen volgen. De lessen zijn fijn en konden de liedjes gelijk toepassen in de klas (na even oefenen😉). Ik kijk uit om volgend jaar deel te nemen aan de vervolg cursus.

5
Daphne
Leerkracht Basisonderwijs
Basisschool Sprinkels
{

Vond het erg leuk om aan de slag te gaan met mijn gitaar. Het  werkte voor mij perfect. Fijne duidelijke uitleg. Heb al een paar optredens gehad bij ons kinderdagverblijf

5
Anita
Pedagogisch Medewerker
Kinderdagverblijf De Kei
{
Super enthousiast!! 😃
Muziekles is spannend en ontspannend tegelijk!!
Samen met collega’s leuke muziek maken met of zonder tokkelen het maakt niet uit.
5
Marjo
Leerkracht Speciaal Onderwijs
Adelante Tyltylschool De Maasgouw
{

Samen muziek maken  met de juiste begeleiding al snel tot resultaat komen. Mee kunnen spelen met begeleidende filmpjes. Zowel leren tokkelen als akkoorden spelen. Genoeg variatie en nog steeds enthousiast!

5
Claudia
Leerkracht Basisonderwijs
KBS De Schakel

Bekijk ook eens onze cursus

 

 • Cursus van 10 weken speciaal voor het basisonderwijs & de kinderopvang.
 • Op locatie door heel Nederland & België.
 •  Je leert het spelen van akkoorden, ritmes en diverse aanslagtechnieken In combinatie met zang
 • Aan het einde van de cursus kun je jezelf en de klas en of groep al zingend begeleiden op de gitaar
 • Samen met collega’s even een plezier maken!

Onze Uitgangspunten

Plezier

Muziek is leuk. Het brengt verbinding en plezier. Zo volgt het team de cursus of workshop gezamenlijk. Je gaat samen met collega’s muziek maken.

Praktisch

Praktisch toepasbare muziekles

Onze methode is zo opgebouwd dat iedereen kan meedoen, met of zonder ervaring. De lessen sluiten goed aan op de praktijk en zijn eenvoudig te volgen. 

Ambachtelijk

Ambachtelijk muziek maken

Ambachtelijk muziek maken dat is waar wij voor staan. De gitaar is een ideaal instrument om te gebruiken, mede dankzij de veelzijdigheid. Het is ambachtelijk muziek maken: samen zingen onder begeleiding van de gitaar.

Maatwerk

Maatwerk

Om ons aanbod zo nauw mogelijk te laten aansluiten bij de praktijk bieden wij maatwerk. Bij elke organisatie wordt er geinventariseerd welke liedjes er actueel zijn. Dit kan gaan om terugkerende thema’s, vaste liedjes of Christelijke liederen.