Online cursus ‘Kinderliedjes op de gitaar’

Werk jij met kinderen en wil je graag meer muziek aanbieden? In de online cursus ‘Kinderliedjes op gitaar’ leer je jezelf begeleiden op de gitaar aan de hand van moderne en bekende kinderliedjes. Ervaring is niet nodig, je kiest zelf welke liedjes je leert spelen en je krijgt persoonlijke online begeleiding.

De cursus is geschikt voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs of binnen de kinderopvang.

Als aanvulling op de 1 op 1 lessen krijg je toegang tot uitgebreid videomateriaal waarin alle liedjes kunnen worden meegespeeld en de behandelde lesstof op het gemak kan worden terug gekeken. 

De cursus is ook een mooi alternatief voor kleinere scholen en kinderopvangorganisaties die graag gebruik willen maken van onze methode en ons aanbod maar te weinig deelnemers hebben voor de cursus op locatie.

 

Wat ga je doen tijdens de cursus

Online cursus van vijf één-op-één lessen

De cursus bestaat uit vijf lessen die je individueel volgt. Elke les krijg je een half uur lang één-op-één digitale begeleiding. Liever samen met iemand anders leren? De cursus met z’n tweeën volgen kan ook.

Leer 10 kinderliedjes spelen op gitaar

Je leert maar liefst 10 kinderliedjes spelen. Het eerste liedje speel je al na één les! De liedjes kies je zelf, zodat ze aansluiten op de leeftijd en belevingswereld van jouw klas of groep. 

i

Les volgens onze eigen ontwikkelde methode

Onze lesmethode voor gitaarspelen is ontwikkeld voor professionals die met kinderen werken. Je leert de akkoorden die je daadwerkelijk gaat gebruiken en we hebben een ruim repertoire aan kinderliedjes. Tijdens de cursus hebben we extra aandacht voor hoe je de gitaar in de klas of groep kunt gebruiken.

I

Inclusief videomateriaal van alle liedjes en oefeningen

Je ontvangt videomateriaal van alle gitaaroefeningen en de liedjes die je hebt geleerd. Zo kun je alles op je gemak terugkijken voor een opfrisser van de akkoorden en ritmes. 

Les van enthousiaste vakdocenten

Onze docenten zijn Conservatoriumgeschoold en gepassioneerd door muziek. Dat enthousiasme brengen we over in de lessen. We motiveren je als het even niet lukt en zorgen dat je straks zelfverzekerd gitaar kunt spelen. 

Meedoen?

De kosten voor de online cursus bedragen €275,- euro en bestaat uit vijf 1 op 1 lessen met één van onze docenten, uitgebreid digitaal lesmateriaal. Aan het einde van de cursus ben je in staat om een uitgebreid repertoire van kinderliedjes te spelen.

Om mee te doen heb je een gitaar nodig. Een startersgitaar kun je bij ons kopen: dit kost €105,- inclusief beschermingshoes.

Vragen over de online cursus, schroom niet om contact met ons op te nemen. Aanmelden kan via onderstaand knop.