Kinderliedjes op gitaar

De cursus ‘Kinderliedjes Op De Gitaar’ is bedoeld voor kinderopvang-organisaties en haar pedagogisch medewerkers die muziek op structurele wijze willen integreren binnen de organisatie. In een 10 weken durend lesprogramma gaan de pedagogisch medewerkers aan de slag met de basisvaardigheden van de gitaar.

Aan de hand van bekende en hedendaagse kinderliedjes leren zij gitaar spelen, hoe zij de gitaar kunnen gebruiken i.c.m zang en krijgen zij begeleiding in de vertaalslag naar de praktijk.

Onze methode is toegespitst op de kinderopvang en geschikt voor deelnemers met en zonder muzikale ervaring. Na afloop kan elke medewerker zichzelf al zingend begeleiden op de gitaar aan de hand van bekende en moderne kinderliedjes.

Praktisch

Wat ga je doen?

  • Leer samen met collega’s in tien weken tijd muziek maken op de groep.
  • Aan het einde van de cursus kan zingen en gitaarspelen met de kinderen.
  • Meer dan 20 liedjes die passen bij de leeftijd van kinderen in het basisonderwijs. Verjaardagsliedjes, themaliedjes, feestdagen en nog veel meer.
  • Uitgebreide begeleiding voor het muziek maken op de groep. Lesideeen, leuke liedjes en aandacht om stap voor stap meer muziek te gaan maken op de groep.  
  • Videomateriaal als aanvulling op de cursus. Elk lesonderdeel is buiten de les om terug te kijken en zo te oefenen.
  • De cursus vindt plaats op locatie, samen met collega’s. Geen gitaar, het is mogelijk  deze te huren of te kopen.
  • Iedereen kan meedoen ook als je nog nooit muziek hebt gemaakt.

Meer muziek op de kinderopvang

Kinderen genieten van muziek. Het helpt ze bij taalverwerving en emotie regulatie, en vormt een uitlaatklep waarin kinderen veel energie en gevoel kwijt kunnen. De gitaar, als veelzijdig instrument, is hierbij ideaal in te zetten. 

Heeft een organisatie behoefte aan een helder muziekbeleid?  Met de cursus ‘Kinderliedjes Op  De Gitaar’ leren álle medewerkers hoe zij muziek op dagelijkse basis kunnen aanbieden op de groep. Bovendien ontdekken ze dat muziek maken makkelijker is dan ze denken, en bovenal: ontzettend leuk! 

De muziekcursus heeft een dynamisch lesprogramma. Deelnemers kiezen naast ons bestaande repertoire welke liedjes zij graag leren spelen. Alle populaire kinderliedjes zijn mogelijk, evenals Christelijke (kinder)liedjes. Deze dynamiek maakt de cursus een waardevolle investering voor de lange termijn.

Aanvullend ontvangen deelnemers lesmateriaal en video’s waarin instructies voor alle akkoorden en bekende kinderliedjes worden gegeven. Er is onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal. De cursus is een eenmalige investering waar de organisatie, de deelnemers en de kinderen nog jarenlang profijt van hebben.

{

Super leuke en laagdrempelige manier om gitaar te leren spelen! De uitleg is duidelijk en je kunt er meteen mee aan de gang! Een echte aanrader, dus als je nog twijfelt, doen!!!

5
Maaike
Pedagogisch Medewerker
Kinderopvangoragnisatie Kanteel
{

Vond het erg leuk om aan de slag te gaan met mijn gitaar. Het  werkte voor mij perfect. Fijne duidelijke uitleg. Heb al een paar optredens gehad bij ons kinderdagverblijf

5
Anita
Pedagogisch Medewerker
Kinderdagverblijf De Kei

Tijdelijke korting!!

De cursus ‘Kinderliedjes Op De Gitaar’ voor de kinderopvang duurt tien weken en vindt plaats op de locatie van de organisatie in Nederland en België. Het programma is altijd op maat en wordt verzorgd door conservatorium geschoolde vakdocenten.

De kosten voor cursus bedragen €1899,- euro inclusief btw. Dit is inclusief al het lesmateriaal en de instructievideo’s maar exclusief gitaren. 

De cursus geeft ruimte maximaal tien deelnemers. Bij meer deelnemers kan de groep worden uitgebreid tegen een meerprijs van €149,- euro.

Het is mogelijk een gitaar te huren gedurende de cursus, de kosten hiervoor zijn €42,50 euro. Tevens is het mogelijk een gitaar aan te schaffen via Muziek In Het Onderwijs, de kosten zijn €105,- euro dit is inclusief tas. De gitaren worden door de docent meegenomen naar de eerste les.

Aanmelden kan door te klikken op onderstaande knop. Mochten er nog vragen zijn, wij staan graag voor uw klaar.