Kinderliedjes op gitaar

De cursus ‘Kinderliedjes Op De Gitaar’ is bedoeld voor kinderopvang-organisaties en haar pedagogisch medewerkers die muziek op structurele wijze willen integreren binnen de organisatie. In een 10 weken durend lesprogramma gaan de pedagogisch medewerkers aan de slag met de basisvaardigheden van de gitaar.

Aan de hand van bekende en hedendaagse kinderliedjes leren zij gitaar spelen, hoe zij de gitaar kunnen gebruiken i.c.m zang en krijgen zij begeleiding in de vertaalslag naar de praktijk.

Onze methode is toegespitst op de kinderopvang en geschikt voor deelnemers met en zonder muzikale ervaring. Na afloop kan elke medewerker zichzelf al zingend begeleiden op de gitaar aan de hand van bekende en moderne kinderliedjes.

Meer muziek op de kinderopvang

Kinderen genieten van muziek. Het helpt ze bij taalverwerving en emotie regulatie, en vormt een uitlaatklep waarin kinderen veel energie en gevoel kwijt kunnen. De gitaar, als veelzijdig instrument, is hierbij ideaal in te zetten. 

Heeft een organisatie behoefte aan een helder muziekbeleid?  Met de cursus ‘Kinderliedjes Op  De Gitaar’ leren álle medewerkers hoe zij muziek op dagelijkse basis kunnen aanbieden op de groep. Bovendien ontdekken ze dat muziek maken makkelijker is dan ze denken, en bovenal: ontzettend leuk! 

De muziekcursus heeft een dynamisch lesprogramma. Deelnemers kiezen naast ons bestaande repertoire welke liedjes zij graag leren spelen. Alle populaire kinderliedjes zijn mogelijk, evenals Christelijke (kinder)liedjes. Deze dynamiek maakt de cursus een waardevolle investering voor de lange termijn.

Aanvullend ontvangen deelnemers lesmateriaal en video’s waarin instructies voor alle akkoorden en bekende kinderliedjes worden gegeven. Er is onbeperkt toegang tot al het lesmateriaal. De cursus is een eenmalige investering waar de organisatie, de deelnemers en de kinderen nog jarenlang profijt van hebben.

Praktische informatie

De cursus ‘Kinderliedjes Op De Gitaar’ voor de kinderopvang duurt tien weken en vindt plaats op de locatie van de organisatie in Nederland en België.

Het programma is altijd op maat en wordt verzorgd door conservatorium geschoolde vakdocenten.

De kosten van de cursus zijn €1899,- voor een groep van tien deelnemers. Dit is inclusief al het lesmateriaal en de instructievideo’s maar exclusief gitaren. Bij meer deelnemers kan de groep worden uitgebreid tegen een meerprijs van €99,- euro.

Het is mogelijk een gitaar te huren gedurende de cursus, de kosten hiervoor zijn €42,50 euro. Tevens is het mogelijk een gitaar aan te schaffen via Muziek In Het Onderwijs, de kosten zijn €105,- euro dit is inclusief tas. De gitaren worden door de docent meegenomen naar de eerste les.

Aanmelden kan door te klikken op onderstaande knop. Mochten er nog vragen zijn, wij staan graag voor uw klaar.