Muziek in de kinderopvang

Kinderen van alle leeftijden beleven positieve effecten door muziek. Zelfs baby’s reageren erop: ze worden rustiger, vallen erbij in slaap of gaan juist enthousiast meebewegen. In de kinderopvang heeft muziek dan ook een belangrijke plek. Het vormt een leuke activiteit voor de kinderen en draagt bij aan hun ontwikkeling. Ze kunnen bijvoorbeeld hun energie kwijt door te dansen, leren nieuwe woorden tijdens het meezingen en oefenen motorische vaardigheden door te klappen, stampen en ritmisch bewegen. 

Met onze cursusaanbod  geven wij medewerkers de tools om muziek op te nemen in de dagelijkse routine. Zij leren meerdere liedjes begeleiden op gitaar, en krijgen bovendien toegang tot uitgebreid videomateriaal om buiten de lessen om, het oefenen zo eenvoudig mogelijk te maken.

Cursus Gitaar Kinderopvang

Muziek van babygroep tot BSO

Het bijzondere van muziek is dat het iedereen verbindt. Van jong tot oud en vanuit elke achtergrond en cultuur. Dit maakt het enorm waardevol binnen de kinderopvang. Willen jullie muziek structureel opnemen in het pedagogisch beleid? Dan is onze cursus of workshop een ideaal startpunt.

Onze eigen ontwikkelde methode voor de kinderopvang is praktijkgericht en direct toepasbaar. Elke medewerker kan zichzelf na afloop met gitaar begeleiden bij kinderliedjes. Muzikale voorkennis is niet vereist. 

Cursus 'Kinderliedjes Op De Gitaar'

Cursus ‘Kinderliedjes Op De Gitaar’

Een tien weken durend lesprogramma met als doel de basisvaardigheden te leren op de gitaar i.c.m. zang. Groepsgewijs gaan pedagogisch medewerkers aan de slag met het spelen van akkoorden, ritmes en diverse aanslagtechnieken.

Aan het einde van de cursus zijn de pedagogisch medewerkers in staat zichzelf en de groep al zingend te begeleiden op de gitaar.

 

Cursus 'Kinderliedjes Op De Gitaar'

Workshop Gitaar Kinderopvang

Een leuke, leerzame activiteit voor het team en meer muziek binnen de organisatie. Met deze workshop leren pedagogisch medewerkers in twee uur een kinderliedje spelen op de gitaar.

Het team maakt kennis met de gitaar als veelzijdig instrument en ontdekt hoe leuk het is om zelf muziek te maken. Ook leuk als cadeau en teamactiviteit.