Waarom muziek in het onderwijs?

Muziek In Het Onderwijs is een team van Conservatorium geschoolde docenten. Allemaal zijn we enthousiast en gepassioneerd door muziek. Want muziek kan zoveel doen. Het creëert verbinding en saamhorigheid, geeft energie en brengt plezier. Dat enthousiasme brengen we graag over op anderen.

Specifiek: op basisscholen en kinderopvangorganisaties. Want juist daar is muziek van grote waarde. Jonge kinderen profiteren volop van goed muziekonderwijs. In hun muzikale, creatieve en emotionele ontwikkeling geeft structurele en geïntegreerde muziekles ze een voorsprong. 

Veel organisaties vinden het echter lastig om invulling te geven aan het muziekbeleid. Hierdoor ontbreekt continuïteit en een duidelijke leerlijn. Met ons aanbod van cursussen en workshops willen wij dit veranderen. 

Met een unieke, door ons ontwikkelde methode brengen wij muziek naar scholen en kinderopvangcentra. Teams van docenten en pedagogisch medewerkers leren favoriete kinderliedjes begeleiden op de gitaar. Onze aanpak is laagdrempelig, praktijkgericht en modern. En ook: heel erg leuk! Want wie er lol in heeft, maakt vaker muziek.

We zijn pas tevreden als elke deelnemer na afloop vol enthousiasme en zelfvertrouwen de gitaar erbij pakt en een liedje speelt. 

Meer Muziek In Het Onderwijs

Meedoen met jouw school of kinderopvang?

We komen graag naar je toe. Neem contact met ons op voor alle informatie. Of meld je organisatie direct aan, dan nemen wij contact met je op voor de details.