cursus ‘Gitaar In De Klas’

De cursus ‘Gitaar In De Klas’ is bedoeld voor basisscholen en haar leerkrachten die muziek op structurele wijze willen integreren binnen hun onderwijs. In een 10 weken durend lesprogramma gaan leerkrachten groepsgewijs aan de slag met de basisvaardigheden van de gitaar en het gebruik van de gitaar in de klas.

De leerkrachten gaan aan de slag met het spelen van akkoorden, ritmes en het gebruik van de gitaar in combinatie met zang. Dit alles gebeurt aan de hand van hedendaagse kinderliedjes die aansluiten bij de praktijk en direct kunnen worden toegepast in de klas.

Daarnaast is er gedurende de cursus uitgebreid aandacht voor het gebruik van de gitaar in de klas. De leerkrachten krijgen praktische tips en oefeningen welke direct toepasbaar zijn in de klas. Daarnaast worden de leerkrachten gestimuleerd de gitaar in de klas te gebruiken.

Aan het einde van de cursus zijn de leerkrachten in staat zichzelf en de klas al zingend te begeleiden op de gitaar.

Praktisch, ambachtelijk & toegankelijk

Het gebruik van onze lesmethode maakt dat de cursus toegankelijk is voor iedereen; muzikale voorkennis is geen vereiste.

De cursus is praktijkgericht, muziektheorie is ondergeschikt en de leerkrachten gaan vooral samen muziek maken. Al spelenderwijs ervaren de leerkrachten hoe leuk en toegankelijk de gitaar als instrument is, zeker in het werken met kinderen.

Binnen de cursus is er voldoende ruimte om als organisatie aan te geven welke liedjes er binnen de school gezongen worden. 

Naast de fysieke lessen krijgen de leerkrachten toegang tot ons uitgebreide digitale lesmateriaal. Dit zijn duidelijke video’s waarin het lesmateriaal extra wordt uitgelegd en waarbij de video’s gebruikt kunnen worden om mee te spelen.

Daarnaast is het mogelijk om buiten te lessen om contact te hebben met de docent om vragen te stellen.

Alles voor een positief resultaat!

 

 

Ambachtelijke Muziek Methode voor het basisonderwijs

Praktische Informatie

De cursus ‘Gitaar in de klas’ voor het basisonderwijs duurt tien weken en vindt plaats op de locatie van de school in Nederland en België.

Het programma is altijd op maat en wordt verzorgd door conservatorium geschoolde vakdocenten.

De kosten van de cursus zijn €1899,- euro voor een groep van tien deelnemers. Dit is inclusief al het lesmateriaal en de instructievideo’s maar exclusief gitaren. Bij meer deelnemers kan de groep worden uitgebreid tegen een meerprijs van €99,- euro.

Het is mogelijk een gitaar te huren gedurende de cursus, de kosten hiervoor zijn €42,50 euro. Tevens is het mogelijk een gitaar aan te schaffen via Muziek In Het Onderwijs, de kosten zijn €105,- euro dit is inclusief tas. De gitaren worden door de docent meegenomen naar de eerste les.

Aanmelden kan door te klikken op onderstaande knop. Mochten er nog vragen zijn, wij staan graag voor uw klaar.

 

Muziek In Het Onderwijs werkt op locatie.