cursus ‘Gitaar In De Klas’

De cursus ‘Gitaar In De Klas’ is bedoeld voor basisscholen en haar leerkrachten die muziek op structurele wijze willen integreren binnen hun onderwijs. In een 10 weken durend lesprogramma gaan leerkrachten groepsgewijs aan de slag met de basisvaardigheden van de gitaar, zang en het gebruik van de gitaar in de klas.

De leerkrachten gaan aan de slag met het spelen van akkoorden, ritmes en het gebruik van de gitaar in combinatie met zang. Dit alles gebeurt aan de hand van hedendaagse kinderliedjes die aansluiten bij de praktijk en direct kunnen worden toegepast in de klas.

Daarnaast is er gedurende de cursus uitgebreid aandacht voor het gebruik van de gitaar in de klas. De leerkrachten krijgen praktische tips en oefeningen welke direct toepasbaar zijn in de klas. Daarnaast worden de leerkrachten gestimuleerd de gitaar in de klas te gebruiken.

Aan het einde van de cursus zijn de leerkrachten in staat zichzelf en de klas al zingend te begeleiden op de gitaar.

Praktisch

De cursus in het kort

  • Leer samen met collega’s in tien weken tijd muziek maken in de klas.
  • Aan het einde van de cursus kan zingen en gitaarspelen met de kinderen.
  • Meer dan 20 liedjes die passen bij de leeftijd van kinderen in het basisonderwijs. Verjaardagsliedjes, themaliedjes, feestdagen en nog veel meer.
  • Uitgebreide begeleiding voor het muziek maken in de klas. Lesideeen, leuke liedjes en aandacht om stap voor stap meer muziek te gaan maken in de klas.  
  • Videomateriaal als aanvulling op de cursus. Elk lesonderdeel is buiten de les om terug te kijken en zo te oefenen.
  • De cursus vindt plaats op locatie, samen met collega’s. Geen gitaar, het is mogelijk  deze te huren of te kopen.
  • Iedereen kan meedoen ook als je nog nooit muziek hebt gemaakt.

Praktisch, ambachtelijk & toegankelijk

Het gebruik van onze lesmethode maakt dat de cursus toegankelijk is voor iedereen; muzikale voorkennis is geen vereiste.

De cursus is praktijkgericht, muziektheorie is ondergeschikt en de leerkrachten gaan vooral samen muziek maken. Al spelenderwijs ervaren de leerkrachten hoe leuk en toegankelijk de gitaar als instrument is en hoe je deze gebruikt samen met zang,  zeker in het werken met kinderen.

Binnen de cursus is er voldoende ruimte om als organisatie aan te geven welke liedjes er binnen de school gezongen worden. 

Naast de fysieke lessen krijgen de leerkrachten toegang tot ons uitgebreide digitale lesmateriaal. Dit zijn duidelijke video’s waarin het lesmateriaal extra wordt uitgelegd en waarbij de video’s gebruikt kunnen worden om mee te spelen.

Daarnaast is het mogelijk om buiten te lessen om contact te hebben met de docent om vragen te stellen.

Alles voor een positief resultaat!

 

 

Ambachtelijke Muziek Methode voor het basisonderwijs
{

Sinds oktober de cursus gitaarspelen deel 1 mogen volgen via Muziek in het onderwijs. Dit was echt super geregeld! Een locatie in de buurt, laagdrempelig, goede communicatie, juiste informatie voorafgaand aan de cursus, contact via de app mochten er vragen zijn tussen de lessen door. Daarnaast zijn de lessen goed te volgen en bijna gelijk toepasbaar in de klas. Kortom als heel positief ervaren! Ik kijk uit naar deel 2 😃

5
Esther
Leerkracht Basisonderwijs
Reestoeverschool
{

Vanaf oktober heb ik de cursus gitaar in de klas deel 1 mogen volgen via Muziek in het Onderwijs. Ik vond het fantastisch! Het was laagdrempelig en tussendoor konden we via de app vragen stellen als we die hadden. We kregen de lessen op locatie in de buurt wat ideaal was om alles te kunnen volgen. De lessen zijn fijn en konden de liedjes gelijk toepassen in de klas (na even oefenen😉). Ik kijk uit om volgend jaar deel te nemen aan de vervolg cursus.

5
Daphne
Leerkracht Basisonderwijs
Basisschool Sprinkels
{
Super enthousiast!! 😃
Muziekles is spannend en ontspannend tegelijk!!
Samen met collega’s leuke muziek maken met of zonder tokkelen het maakt niet uit.
5
Marjo
Leerkracht Speciaal Onderwijs
Adelante Tyltylschool De Maasgouw
{

Samen muziek maken  met de juiste begeleiding al snel tot resultaat komen. Mee kunnen spelen met begeleidende filmpjes. Zowel leren tokkelen als akkoorden spelen. Genoeg variatie en nog steeds enthousiast!

5
Claudia
Leerkracht Basisonderwijs
KBS De Schakel

Praktische Informatie

De cursus ‘Gitaar in de klas’ voor het basisonderwijs duurt tien weken en vindt plaats op de locatie van de school in Nederland en België.

Het programma is altijd op maat en wordt verzorgd door conservatorium geschoolde vakdocenten.

Maak nu gebruik van een tijdelijke 10% korting op het cursusgeld, betaal i.p.v. €1899,- nu €1709,-. Actie geldt t/m 22 mei 2024, afname voor 1 juli. 

De cursus geeft ruimte maximaal tien deelnemers. Dit is inclusief al het lesmateriaal en de instructievideo’s maar exclusief gitaren.

Bij meer deelnemers kan de groep worden uitgebreid tegen een meerprijs van €149,- euro.

Het is mogelijk een gitaar te huren gedurende de cursus, de kosten hiervoor zijn €42,50 euro. Tevens is het mogelijk een gitaar aan te schaffen via Muziek In Het Onderwijs, de kosten zijn €105,- euro dit is inclusief tas. De gitaren worden door de docent meegenomen naar de eerste les.

Aanmelden kan door te klikken op onderstaande knop. Mochten er nog vragen zijn, wij staan graag voor uw klaar.

 

Muziek In Het Onderwijs werkt op locatie.